Associació ASOCOLGI

ASOCOLGI és una entitat sociocultural compromesa amb el suport integral a les persones migrades a la província de Girona. Des de la seva fundació el 2019 com a entitat sense ànim de lucre, col·laborem estretament amb altres organitzacions i autoritats locals per abordar les necessitats de la nostra comunitat migrada i promoure valors com la Igualtat, transformació social i diversitat.

Amb una trajectòria centrada en la inclusió i participació de la comunitat migrada, ASOCOLGI ofereix una àmplia gamma de serveis, projectes i programes dissenyats per atendre les diverses necessitats que sorgeixen durant el procés migratori. Destaquem pel nostre enfocament en el suport integral des de diferents àmbits, incloent assessorament en tràmits bàsics administratius, jurídics i suport psicosocial.

Una característica distintiva d’ASOCOLGI és la nostra dedicació al cuidat i l’autonomia de les dones migrades, que representen el 90% de la nostra base social. A través dels nostres esforços, busquem empoderar les dones i promoure la seva participació activa en la societat, tenint en compte la perspectiva de gènere.

entitats asocolgi

QUÈ FEM A ASOCOLGI?

A través de les nostres línies d’interacció ASOCOLGI oferim:

  1. Suport a la població migrada: ASOCOLGI ofereix suport integral i assessorament a les persones migrants que arriben a la província de Girona. Això inclou assessorament en tràmits administratius, participació sociocultural, orientació legal, suport psicològic i ajuda amb la integració lingüística, amb l’objectiu de facilitar la seva inclusió i autonomia a la comunitat

  2. Incidència sociopolítica: ASOCOLGI treballa activament per influir en polítiques i decisions socials a nivell local, regional i nacional en benefici de la població migrada. Advocam per polítiques i mesures que promoguin la igualtat de gènere i combatin el racisme i la discriminació en totes les seves formes, assegurant que les veus i necessitats de totes les persones migrades siguin tingudes en compte.

  3. Promoció cultural: ASOCOLGI promou l’educació, sensibilització, inclusió, convivència intercultural, respecte mutu i cohesió social entre la població migrada i l’autòctona. Treballen en tres àmbits: educació i sensibilització intercultural, creació artística i expressió cultural, i participació comunitària i co-creació, amb l’objectiu de reforçar el teixit social i promoure una comunitat més inclusiva.

¿CÓMO LO HACEMOS? AIXÍ HO FEM:

  1. Asesorament al Servei de primera acollida integral (SPAI), dilluns i divendres amb cita previa en: Acollida social i jurídica: orientació en tràmits administratius bàsics, empadronament, targeta sanitària, homologacions, participació i inclusió a la comunitat i orientació jurídica en drets bàsics, llei d’estrangeria, arrelament social, formació, laboral, asesorament per a treballadores de la llar i les cures i per les persones contractants.

   – Acollida Psicosocial: Mitjançant un encontre anomenat CAFÈ I SALUT, treballem el benestar físic i mental, el dol compartit i el sentiment de pertinença. Mensual.

– Jornades d’assessorament jurídic (Consultori jurídic de portes obertes) trimestral.

  1. Formacions / sessions informatives per entendre el servei de primera acollida integral de l’entitat i els diferents processos de la migració que fomentin l’autonomia i la defensa dels drets humans. També sessions d’empoderament sociopolític per fomentar la participació política de les persones migrades. Jornades de sensibilització i reflexió que generin pensament crític sobre els processos colonials.
  2. Participació sociocultural activa en festivals d’expressió de la diversitat, en jornades de gastronomia, fires d’entitats del territori, festes del barri i trobades d’associats i voluntaris, realització de tallers de sensibilització de memòria històrica a través del ball i la música.

Ens comprometem a treballar de manera col·laborativa i empàtica, escoltant les necessitats i preocupacions de les persones migrades i adaptant els nostres serveis i programes per satisfer-les de la millor manera possible.