La formació E-cures 2023-2024 s’ha realitzat a 9 municipis diferents: Figueres, Olot, Sant Joan de les Abadesses, Jafre, Llançà, Lloret de mar, Salt, Banyoles i Girona. A cada municipi s’ha creat un grup de formació, amb l’excepció de Girona, on s’han creat dos grups degut a que el grup que estava previst a Celrà no comptava amb suficients persones inscrites.
La formació s’ha estructurat en 10 sessions, cadascuna de les quals amb un contingut específic i impartit per una entitat:
- Autocura; qui cuida a qui cuida, impartit per Fundació SERGI
- Benestar emocional; dol migratori compartit i construcció de pertinença, impartit per ASOCOLGI
- Estrangeria; drets de les persones migrades, compartit entre Fundació SERGI i ASOCOLGI
- Mobilitzacions, impartit per Avancem Santa Clara
- Prevenció de riscos laborals, impartit per Avancem Santa Clara
- Marc legal, impartit per Avancem Santa Clara
- Cures sanitàries 1 i 2, impartit per Hèstia
- Estimulació cognitiva, impartit per Hèstia
- Acompanyar a morir, impartit per Som Provisionals
El total de certificats entregats i, per tant, de persones que han realitzat el curs complet és de 138. Els certificats s’han entregat a les persones que han tingut un 80% d’assistència.
Aquestes formacions són gratuïtes per les participants, i estan finançades per diferents agents (administració pública, associacions i entitats, entitats que conformen E-cures)
L’objectiu d’aquestes formacions és potenciar la inserció laboral (capacitació i xarxa), fer incidència política (coneixença i defensa de drets), la creació d’una comunitat que es fa suport, la dignificació i visibilització del sector.